fbpx

Ipari kapu, úszó,- vagy más néven önhordó kapu


Az ipari kapu 3 m-től 6 m-es szélességig kapható, így akár nagyob ipari gépek, kamionok, mezőgazdasági gépek beállása is lehetővé válik a bekerített telekre, iparterületre vagy gyárudvarba.

 Az úszókapu, ahogy azt az elnevezése is mutatja, pár centiméterrel a talajszínt felett “úszik”. Ez úgy érhető el, hogy a kapunyílás jobb vagy baloldalán kiöntésre kerül egy betontömb, ami a kapu ellensúlyát képezi. Ennek az ellensúlynak a tömege (mérettől függően) könnyedén megtartja a kaput. Amennyiben a kapu méreteit változtatjuk, ugyanúgy változtatni kell az ellensúly tömegét is. Erre kerülnek rögzítésre a kapu mozgását biztosító csapágyak. Minél hosszabb a  kapu annál távolabb kell elhelyezni a csapágyakat egymástól. A  csapágyak biztosítják az úszókapu zökkenőmentes mozgását, valamint a vízszintben tartását. A függőleges dőlését a kapu felső részén futó sín és vezető  görgő akadályozza meg. Az úszókapu csak a kerítés vonalában, attól néhány centiméterre halad, ennek köszönhetően sem a kertből sem az utca fronton nem foglal helyet kinyitáskor.

Az úszókapukat oda érdemes telepíteni, ahol tehergépjárművek, mezőgazdasági gépek , stb. áthaladását kell biztosítani. A kapuk tiszta nyílása 3-6 méter, magasságuk 1,0-2,0 méter. Egyedi esetekben akár 12 méter kapunyílás is megoldható.

Az úszókapuk táblás betéttel készülnek harmonizálva a táblás kerítéseink kialakításával. A gyártás során kerül fel, pórszórásos technológiával az aktuális szín. (leggyakrabban zöld, vagy antracit)

Az úszókapu tartozékait (görgősor, fogadó konzol és villa, végütköző, megvezető görgő) az ár tartalmazza.

Az úszókapukat családi házak, lakóparkok esetében is érdemes telepíteni ott, ahol a hagyományos, kétszárnyú kapuk nyílásához nincs elegendő hely.

Ipari vagy úszó kapu rendszer
Ipari vagy úszó kapu rendszer
Ipari vagy úszó kapu rendszer

A kapuk anyaga

A kapuk anyaga tüzihorganyzott és szinterezett (RAL6005, RAL7016) zártszelvény, táblás betéttel.
A kapuk mérete a tiszta hossz szerint: választható 3,0-3,5-4,0-4,5-5,0-5,5-6,0 méter.
A tiszta hossz alatt a két első oszlop közötti távolságot kell érteni.

Magassága: választható 1,5-1,8-2,0 méter.

A kapuk választható színei

Zöld RAL6005

Antracit (szürke) RAL7016

Horganyzott

Az ipari kapuk mellett lakossági célokra, házak, hétvégi telkek kapuinak értékesítésével is foglalkozunk. A kapukkal kapcsolatos kérdésekre szakértő kollégánk szívesen válaszol. Amennyiben kérdése van, kérjük keressen minket elérhetőségeink egyikén.